De inspiratiebronnen van developer Kevin

Waar vinden onze mensen kennis en inspiratie, die hen helpt bij hun job? Na Tijs, Bram en Ann laten we vandaag developer Kevin Van Haecke aan het woord!

Dag Kevin, waar vind jij online zoal inspiratie?

“Ik lees veel blogs. Scott Hanselman schrijft interessante artikels, vaak met een grappige toets. Meestal gaat het over het .NET ecosysteem en soms over zijn persoonlijk leven. Ik ben een fervent lezer van JetBrains. Ook hier gaat het over .NET, mijn dagelijkse development omgeving, met een maandelijks overzicht van nieuwigheden, tutorials en andere interessante zaken. Haacked vind ik ook interessant. Het is de blog van Phil Haack, een voormalig Microsoft-medewerker die meewerkte aan ASP.NET MVC en NuGet. Later stapte hij over naar GitHub en nu heeft hij zijn eigen bedrijf. Hij blogt nog steeds voornamelijk over .NET.”

Dat zijn interessante tips! Nog online leesvoer dat je ons kan aanraden?

“Er zijn een paar newsfeeds die ik regelmatig check. The Hacker News om op de hoogte te blijven van security en major hacks die plaatsvonden, DataNews om de vinger aan de pols te houden inzake IT en business, en TechPulse voor algemeen tech nieuws. Ik ben ook lid van Visug, de officiële Belgische Visual Studio User Group. Die bestaat sinds 2005 en organiseert vaak (online) events over Microsoft en .NET technologieën. Ik steek er veel van op.”

Luister je soms naar podcasts?

“Jazeker, meestal tijdens het lopen. Darknet Diaries – True stories from the dark side of the Internet vind ik een hele goeie. Hier gaat Jack Rhysider op zoek naar de verhalen achter cybermisdaad. Zowel de slachtoffers als de criminelen krijgen het woord. Het is telkens boeiend om te horen hoe geslepen ze te werk gaan om hun doelen te bereiken en de podcast zelf is ook fantastisch goed geproducet! Tech45 is een algemene technologiepodcast van Maarten Hendrikx & co die ik al jaren volg. Sinds 2009 is er elke week, zonder uitzondering, een opname die je live kan volgen en die enkele dagen later ook als podcast beschikbaar is. De topics zijn zeer divers, altijd over de laatste nieuwste technologieën en trends.”

Luister je nog naar andere, niet-werkgerelateerde podcasts wanneer je gaat lopen?

“Ik luister graag naar The running crew podcast, waarin 2 hardlopers hun ervaringen als loper en coach bespreken. per en trainer tweewekelijks bespreken. Nog een podcast-aanrader voor lopers is DC Rainmaker. Hier wordt elk running gadget uitvoerig getest en gereviewd. Het is een combinatie van lopen en technologie, en dat spreekt mij uiteraard aan.”

Lees je ook boeken?

“Ik ga je moeten teleurstellen hier… Ik ben geen echte boekenwurm, ik lees liever online. Als ik eens een boek lees, is het meestal ter ontspanning. Dan lees ik graag de romans van Dan Brown, bijvoorbeeld.”

… Last but not least wil ik nog een shout-out doen naar al mijn toffe Novado-collega’s, want ook zij zijn voor mij een grote bron van inspiratie!