Cultuur

We practice what we preach. We dragen onze mensgerichte aanpak ook intern uit, en geloven dat de geluksfactor van onze medewerkers bijdraagt tot die van onze klanten.

Een voorproefje van
onze waardegedreven mix

Let's bake the world a better place

Responsibility for ourselves, each other and our clients

Ownership is het hoofdingrediënt van onze cultuurcake. We stimuleren proactiviteit en houden van initiatiefnemers. Onze medewerkers zijn trots op hun werk en op hun aandeel in het succes van de groep. Klanten en collega’s kunnen op ons rekenen. Altijd.

Als innovatief bedrijf stimuleren we nieuwe vormen van werken. Onze medewerkers gaan ook flexibel en verantwoordelijk om met tijd & ruimte. Thuiswerk en glijdende uren winnen het van regeltjes en controle. We geven onze medewerkers het vertrouwen dat ze verdienen.

An open mind, common sense and lots of knowledge

It takes a team to move a mountain. Innoveren doe je niet alleen. We omarmen de expertise van collega's en partners, wisselen ideeën uit, delen inzichten en bouwen aan een sterk netwerk. Zo is Novado & co een competitief voordeel voor allen.

It's all in the mix:

  • Novado is één van de vier sterke onderdelen van de Vanden Broele Group. We werken nauw samen met onze zusterbedrijven Cayman, Productions en Uitgeverij. Delen zit met andere woorden gebeiteld in ons DNA.
  • Onderzoeks- en onderwijsinstellingen zoals Imec, KUL, Howest, Vives, Feweb en City hacks vullen onze expertise complementair aan. Ook andere partners zoals NextApps, Kinamo, PWC,... zorgen voor een boeiende wisselwerking.
  • Onze teamleden delen hun kennis ook graag met de community. Dat doen we niet alleen via onze opensourceprojecten, maar ook via talks op conferenties. Zo kan je hen boeken als spreker of uitnodigen om een workshop te begeleiden.
  • Ook intern delen we onze ervaringen en kennis, via onze Eat & Learn en Tech Labs. Tijdens de oplevering van projecten geven we constructieve feedback op elkaars werk. We delen grote en kleine successen en tegenslagen, zowel professioneel als persoonlijk. Een open bedrijfscultuur. We’re in this together.

Above the crowd, because we never stop learning

Samen kneden en herkneden we ons team én Novado. Vandaag zijn we niet meer of minder dan het laatste prototype van onze toekomstige zelf. De goesting stimuleren om te blijven leren en itereren is volgens ons de beste garantie om te blijven vooruitgaan. Daarom geven we onze medewerkers alle kansen om zichzelf te ontplooien en hun talenten te ontwikkelen. Rise & shine!

We geloven dat iedereen nog kan groeien. In de breedte of in de diepte. Als mens, als collega, maar ook als medewerker. Daarom investeren we in opleidingen en kennisopbouw van medewerkers, en krijgen nieuwe collega’s een coach en een persoonlijke roadmap toegewezen. De eerste zes maanden volgen we hen verder op met een aantal groeigesprekken.
We investeren in externe opleidingen, zoals IT projectmanagement en schotelen onze teams een lunch én boeiend topic voor tijdens onze Eat & Learns.

In an agile mindset, always searching for a better flavour

Wie durft te experimenteren, vindt meer dan hij zoekt. Onze software innovators bekijken een probleem liever als een kans, en komen zo tot creatieve oplossingen. We experimenteren met nieuwe ingrediënten en stellen ons soepel op als het recept verandert. Agile is onze gemeenschappelijke bedrijfstaal.

Om onze tijd ver vooruit te blijven, onderzoeken we welke nieuwe technologieën er nuttig kunnen zijn en organiseren we interne Tech Labs, samen met collega’s en externe sprekers. Tijdens de laatste sessies kwamen blockchain en machine learning aan bod.
Daarnaast nemen we ook deel aan hackatons met open data en werken we samen met onderzoeksinstellingen zoals IMEC, KUL en hogescholen.
We verbreden onze kennis ook tijdens internationale congressen - zoals de Business analyse conference in Londen, Umbraco conferentie in Denemarken - en met opleidingen zoals de opleiding scrummaster bij iLean, DPO bij het data protection institute, masterclass Human centered design,....

Wij innoveren dus niet enkel met de laatste nieuwe technologie, maar breiden ook onze toolkits, methodologieën en werkmateriaal gaandeweg uit.

What we do. We're serious, but we don't take ourselves too seriously

Wat je graag doet, doe je beter. We kruiden onze werkdagen bij met een portie positieve vibes en een snuifje relativeringsvermogen. Onze jaarlijks terugkerende LAN-party, karting event, kerstmisquiz, zomerbarbeque en nieuwjaarsfeest staan met stip aangeduid op onze aftelkalenders. Friyay!

Van start-up
naar grown-up

Nu en dan is er een extra reden om te vieren. Zo wonnen we de Gold Feweb Exellence Award & Golden bit in de Trends Gazelle in 2016. Inclusief podiumplaats in de rangschikking van de snelst groeiende bedrijven van het land. We’ve got this!In 1998 zijn we gestart met 4 mensen in de garage, als onderdeel van de Grafische Groep. Novado wordt in 2013 officieel een zusterbedrijf. In 2016 is er een nieuwe strategie en HR en waren er 21 medewerkers. In 2018 werd de nieuwe corporate identity gelanceerd en waren we met 28 medewerkers.
Novado - Bram Van Impe
Dit is Bram

Deel je uitdagingen

Heb je het gevoel dat je meer uit jouw data kan halen? Of dat je veel tijd verliest aan een manuele papierflow? Wil je ons team versterken? Deel je uitdaging, vragen of twijfels met Bram.
Let’s make it work together!

Bel hem op +32 477 633 869 of stuur een mail.