Team Vanden Broele valt in de prijzen op eerste Smart Policing Hackathon

In december 2020 organiseerde de politie voor het eerst een virtuele Smart Policing Hackathon. Meer dan 200 deelnemers gingen gedurende 2 dagen op zoek naar innovatieve ideeën en projecten om het politiewerk te vereenvoudigen en efficiënter te maken, en dit in 4 categorieën: smart operation, smart investigation, smart interaction en smart training & selection. Novado was uiteraard ook present. Want slimme oplossingen bedenken, da’s volledig ons ding!

Blue Traffic: efficiënte flow bij verkeershandhaving

Na de hackathon werden er 43 vernieuwende pitches ingediend, die allemaal grondig werden bestudeerd en beoordeeld door de jury. De prijzen werden uitgereikt in aanwezigheid van Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Team Vanden Broele, een samenwerking tussen Novado en ons zusterbedrijf Uitgeverij Vanden Broele, viel in de prijzen in de categorie ‘smart operation’ met Blue Traffic.

Met deze handige en gebruiksvriendelijke app, die probleemloos wordt geïntegreerd in het bestaande Focus-platform, kunnen politiemedewerkers gegevens opzoeken en het verbaliseringsproces vlot afhandelen. Dit maakt de flow bij verkeershandhaving een stuk eenvoudiger en efficiënter.

“Procedures, wetgeving, afhandeling: alle materie over verkeer wordt geïntegreerd in 1 digitale mobiele applicatie. Blue Traffic ondersteunt de huidige procedures van de basispolitiezorg en is perfect integreerbaar in bestaande politieprocessen en –toepassingen zoals Focus. Deze app draagt bij tot de vereenvoudiging van het dagelijkse politiewerk en leent zich ook tot andere toepassingsvelden dan verkeer. De manier waarop de processen worden behandeld is bijzonder innovatief,” luidde het lovende verdict van de jury.

Knap staaltje interdisciplinaire samenwerking

Voor Team Vanden Broele was de Smart Policing Hackathon een geweldige ervaring. Dankzij de ondersteuning van de politiecoaches en de expertise van onze teamleden, konden we in recordtijd een product ontwikkelen dat een voelbaar verschil zal maken voor de politieman en -vrouw op straat. Want Blue Traffic is meer dan slimme technologie. De app staat voor correctere registraties, tijdswinst, automatische flows, een papierloos proces en een stressvrije ervaring voor verkeersspecialisten en niet-specialisten. Daar doen we het voor!

Een dikke proficiat aan alle teamleden:

  • Voor Novado: Pieter Daveloose en Andy Tempelaere
  • Voor de Uitgeverij: Bart Keirse, Herman Vaneeckhout en Veerle Van Steenhuyse
  • Politie-experten: Bart Steeman en Gerry Peeters

We zijn trots op de impact en energie die voortkomt uit deze interdisciplinaire samenwerking tussen gebruiker, ontwikkeling, business en experten. Dit geeft perfect weer hoe Novado werkt en waar we voor staan: bridging the gap between people & technology. Onze missie is het bedenken van slimme softwareoplossingen die de gebruikers en de volledige business een boost geven. We doen dit door met elkaar samen te werken in een interdisciplinair team. Je zal ongetwijfeld nog horen van de Blue Traffic app!

Tot slot geven we graag de andere winnaars nog een eervolle vermelding:

  • Smart investigation: Team Arinti met Tafuta
  • Smart interaction: Team Criminal Records met Okay
  • Smart selection and training: Team The IT Crowd met FCCU CTF

Meer weten over onze slimme software-oplossingen voor overheidsinstanties? Laat het ons weten en we doen met plezier alles uit de doeken!