JavaScript? Yes, JavaScript!

Op jsconf.be 2019 ontdekten onze Software Innovators de allernieuwste trends in het ogenschijnlijk oneindig JavaScript universum. 

jsconf.be 2019

Sinds 2014 organiseert Howest jaarlijks een jsconf als onderdeel van het jsconf.eu festival. Wat klein begon in een klaslokaal in Brugge, is ondertussen een heus tweedaags evenement geworden boordevol workshops en sessies. Talrijke (inter)nationale sprekers brengen er een gamma van actuele topics die zich afspelen in een ogenschijnlijk oneindig JavaScript universum.

Twee dagen boordevol workshops

Op de eerste dag kregen deelnemers de kans om via workshops de eerste stapjes te zetten in bepaalde frameworks en topics zoals React, React Hooks, OAuth en Vue.js.

Drie van onze Software Innovators waren aanwezig op dag twee, waarop er welgeteld twintig sprekersessies plaatsvonden. Dit geeft op zijn minst aan dat er in de JavaScript community geen tekort is aan gespreksvoer. Voor elk wat wils dus, en zélfs een beetje keuzestress, aangezien de meeste sessies parallel verlopen.

Keynote door Yuraima Estevez (The New York Times)

Gelukkig hoefden we niet meteen te kiezen. ’s Morgens werden we eerst warm ontvangen met ontbijtkoeken, heerlijke koffie en een goodiebag, vooraleer men van start ging met de keynote. Dit jaar werd deze gebracht door Yuraima Estevez, een software developer bij The New York Times. Naar goeie gewoonte werd een boeiend verhaal gebracht met herkenbare anekdotes, levenslessen en memes, die op een leuke manier de toon zetten voor de rest van de dag. We onthouden vooral: weg met dat imposter syndrome en complimentjes van collega’s omarm je helemaal. You can do it!

Bytes en bites

Met de vele sessies, boordevol inspiratie, brain tickles, opstekers en aha-momenten, werd er vooral aandacht besteed aan bits en bytes. Daarnaast was er zeker geen gebrek aan andere bites. Het ontbijt, de aperitiefhapjes (van bubblebites.be), drank en koffie à volonté, een super lekkere burger als lunch en een avondreceptie werden heel enthousiast onthaald door de gasten.

jsconf.be 2020: wij zijn van de partij

Howest en jsconf.be slagen er elk jaar in om een verzorgd en professioneel event aan te bieden, bovendien tegen zeer democratische prijzen. Het loont zeker en vast de moeite om dit bij te wonen. De collega’s bij Novado kijken bijgevolg alvast uit naar wat jsconf.be 2020 ons brengt. 

Wil je onze Software Innovators op de voet volgen? Hou Novado in de gaten via LinkedIn