In het hoofd van onze nieuwste (en jongste) software developer Sander

Onlangs zetten we met veel plezier een extra bureaustoel en laptop bij het Verifieer team. Voor wie? Voor onze nieuwste en jongste Software Developer Sander Vandeburie. Vandaag leren we hem beter kennen tijdens een duo-interview met onze manager Bram Van Impe.

Welkom Sander! Hoe verloopt je eerste job tot nu toe?


Sander: “Heel goed. Mijn eerste opdracht is om de codebase van Verifieer te actualiseren naar de laatste nieuwe versie van .NET Core. Zo leer ik het project ook meteen heel goed kennen. Door de grote schaal en lange looptijd van de softwareprojecten bij Novado, zie je dat er voor jouw komst al duizenden lijnen code zijn geschreven. Ik vind het zo interessant om die code in te duiken en de logica eruit te vissen. Het is leerrijk om te zien op welke manier collega’s hun code opbouwen.”


Bram: “Sander zijn eerste opdracht is een voorbeeld van de veilige leeromgeving die we willen creëren voor starters. We zochten een opdracht die enerzijds comfortabel genoeg is om het project te leren kennen, maar waarmee hij anderzijds ook meteen uitgedaagd wordt en rechtstreeks impact heeft.”


Sander: “Ja, door die opdracht had ik meteen het gevoel dat ik al van in het begin een bijdrage kon leveren aan het project. Ik werd ook heel goed onthaald. Op mijn eerste dag kreeg ik bijvoorbeeld een roadmap voor het komende jaar. Er zijn ook verschillende coaching momenten en er vinden in mijn eerste jaar ook vier groeigesprekken plaats met het team.”

 

Het Verifieer team (min Niels die zich verstopt achter zijn pc)

Wat verwacht jij verder als starter van je eerste werkgever?

Sander: “Eerlijk? Ik programmeer gewoon écht graag en wou zo snel mogelijk aan de slag. Maar wat mij echt heeft overtuigd om bij Novado te starten, is de enorme ambitie om te groeien. Zowel bij de werknemers als bij het bedrijf zelf. Ze zijn niet zomaar tevreden met de dingen die er zijn, maar willen blijven verbeteren. Ook de vragen die gesteld werden tijdens de sollicitatie maakten het al meteen heel duidelijk op welk niveau er gewerkt wordt.”

Bram: “Challenge the status quo! (lacht). Ook in die groeistrategie past de aanwerving van Sander. We willen met Sander en twee meer ervaren developers een sterk team vormen dat zich goed voelt bij elkaar en samen op termijn (nieuwe) producten kan gaan uitbouwen. Die mix met ervaren developers zorgt ervoor dat Sander door de juiste omkadering kan groeien. Daarentegen kan Sander als starter het team ook helpen groeien. In een technische omgeving is het vaak interessant om iemand in het team te hebben die net van de schoolbanken komt. Starters zijn vaak erg kritisch en stellen veel vragen. Ook dat kan voor nieuwe inzichten en verbeteringen zorgen.”

Sander: “En toch verschiet ik ervan dat bijvoorbeeld Kevin, die hier al 15 jaar werkt, toch zo mee is met alle innovaties. Het is heel interessant om met zo’n persoon nauw samen te werken. Ik kan hem echt alles vragen.”

Bram: “Klopt. Dat is echt een weerspiegeling van de leercultuur bij Novado. Mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn om bij te leren. We gaan dan ook bewust om met een diversiteit aan projecten, waardoor onze legacy een gedeelde zorg wordt en mensen leerkansen krijgen door aan nieuwe projecten mee te werken.”

Omgekeerd: Bram, wat verwacht Novado van starters?

Bram: “Vooral dat de kansen die gegeven worden, ook effectief gegrepen worden. We zien starters niet als goedkope werkkrachten, maar we willen een accelerator zijn voor groei. Zowel ten dienste van de organisatie, maar ook van zichzelf en de arbeidsmarkt. Daarom is een diploma bijvoorbeeld geen determinerende factor. Intrinsieke drive, passie en de wil om bij te leren: dat is wat we willen zien!”

Wil je meer leesvoer van onze Software Innovators? Hou Novado in de gaten via LinkedIn