Een dag uit het leven van Office Manager Murielle

De drijvende kracht achter Novado zijn zonder twijfel onze enthousiaste, gemotiveerde mensen. We zetten hen dan ook graag in de kijker. Vandaag laten we Office Manager Murielle Bascour aan het woord. Zij is al 9 jaar de vaste administratieve spil van Novado!

Dag Murielle, kan je eens vertellen wat jouw job precies inhoudt? Welke taken doe je allemaal?

“Ik zorg dat dagelijkse administratieve taken accuraat worden afgehandeld: opvolgen van de prestaties van onze mensen, goedkeuren en inboeken van aankoopfacturen, bestellingen updaten, orders aanmaken en beheren, de planning en status van de lopende projecten bijhouden, verkoopfacturen opstellen… Daarnaast sta ik in voor het beheer van hosting en domeinnamen, de goedkeuring van verlofaanvragen, de controle van bankuittreksels en de opvolging van algemeen mailverkeer. Ook als er een collega jarig of ziek is of bij een geboorte zorg ik dat er geld ingezameld wordt om een cadeau te bestellen en te laten leveren.”

Dat klinkt als een gevarieerd takenpakket! Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Sinds de eerste lockdown in maart 2020 werk ik van thuis uit, van maandag tot en met donderdag in de voormiddag. Ik sta meestal op rond 7u – in de winter soms wat later, dan geraak ik iets minder vlot uit bed. (lacht) Dan maak ik me klaar om aan de werkdag te beginnen. Terwijl de koffie doorloopt, geef ik mijn cavia’s en kippen eten. Daarna ontbijt ik met mijn zoon, en mijn man wanneer hij thuis is. Rond 8 uur start ik met werken. Ik werk aan het keukeneiland, met een lekkere tas koffie en zicht op de tuin. Best wel aangenaam! Mijn eerste taak is steevast de tijdregistratie van de vorige dag importeren en controleren. Bij onjuiste of onduidelijke registraties contacteer ik de collega’s voor verduidelijking en indien nodig voer ik wijzigingen uit. Eens alles in orde is, kan ik de tijdregistraties verwerken. Dit is belangrijk voor een correcte facturatie en rapportering. Hierna beantwoord ik mijn mails en volg ik ze verder op, aangevuld met de taken die ik hiervoor al aanhaalde. Rond 13 uur zit mijn werkdag erop. Soms werk ik na mijn lunchpauze nog een beetje verder in de namiddag.”

Wat vind je zo leuk aan je job? Hoe voel je dat je iets betekent voor Novado?

“Het is administratief werk, wat velen als ‘saai’ bestempelen. Maar ik doe dit heel graag! Het is gevarieerd werk en ik heb veel contact met mijn collega’s die aan het werk zijn op de verschillende opdrachten. Dat is leuk bij het thuiswerken, zo blijven we in contact met elkaar. Ik werk zelfstandig maar ik voel me ook echt een deel van het team. Het is mijn taak om alles netjes en gestructureerd bij te houden. Zo verliezen mijn collega’s geen kostbare tijd met administratieve zaken en hierdoor voel ik me zeer nuttig in het bedrijf!”

Welke leuke herinneringen heb je al aan je carrière bij Novado?

“In die 9 jaar dat ik hier nu werk, heb ik massa’s mooie herinneringen! De eindejaarsdrinks, de jaarlijkse kerstquiz en zomerbarbecue: altijd superleuk! Heel speciaal vond ik de ‘Flandrien Vanden Broele 2012’, een koersrit die we deden met een paar collega’s en Tom Van den Broele. Op een zonnige zaterdag in september reden we een klein stukje (70 km) van de Ronde van Vlaanderen met een paar pittige beklimmingen: Koppenberg, Paterberg, Taaienberg, Kluisberg… Na deze ‘epische strijd’ hebben we samen iets gegeten op een terrasje in Oudenaarde. Ik werkte toen nog niet zo lang bij Novado en het was een toffe manier om kennis te maken met mijn collega’s!”

Ontspan je je buiten de werkuren ook al fietsend? Hoe kom je tot rust na een drukke werkdag?

“Voor corona deed ik elke maandagavond spinning en de rest van de week ging ik buiten fietsen, vrij intensief. Nu doe ik het wat rustiger aan met af en toe een ritje op de koersfiets, of de mountainbike in de winter. Verder lees ik heel graag en geniet ik dikwijls van een goed boek in mijn tuin. Een terrasje en apéro met vrienden mag nog niet en daarom spreken we geregeld af voor een wandeling.”

Dat Murielle een spilfiguur is in de organisatie, beklemtoont ook general manager Bram Van Impe:

“Organisaties zijn levende systemen, waarin het essentieel is dat alle rollen ingevuld worden. Zeker in het vlakke organisatiemodel dat wij nastreven is het des te belangrijker dat de verschillende rollen met betrokkenheid en passie ingevuld worden. Murielle maakt dit helemaal waar. Enerzijds werkt ze echt ontzorgend naar mezelf en de verschillende ontwikkelteams toe, en aan de andere kant is ze de eerste die belangrijke momenten signaleert. Een verjaardag, een attentie voor iemand die afwezig is,… Allemaal dingen die het leven net iets aangenamer maken!”

Novado is volop op zoek naar versterking van het team. Word jij de volgende collega van Murielle? Check onze vacatures!