Wat verwacht Novado van een Technical Lead?

Je zag onze gloednieuwe vacature voor Technical Lead ongetwijfeld al ergens verschijnen. In dit interview legt onze CTO Jeffrey uit wat Novado nu precies van een Technical Lead verwacht.

Hoe past de rol binnen Novado?

Novado bestaat uit verschillende teams die zich focussen op één of meerdere applicaties. Binnen elk team zou er iemand moeten zijn die hoofdzakelijk programmeert en daarnaast ook de softwarearchitectuur bepaalt, het product zowel functioneel als technisch het best kent en graag samenwerkt met analisten, UX/UI designers en klanten. Een Technical Lead moet ook net genoeg afweten van verschillende domeinen (databases, back-end, front-end, UX/UI) om het development team op sleeptouw te kunnen nemen en te coachen.

Een sterke Technical Lead staat best met twee voeten in development.
Jeffrey, CTO bij Novado

In sommige organisaties heb je een Software Architect die volledig los van het development team de architectuur bepaalt. Dat is vooral niet wie wij zoeken. We zijn er namelijk van overtuigd dat de beste Technical Leads minstens de helft van hun tijd samen met het team programmeren. Een sterke Technical Lead staat volgens ons dus best met twee voeten in development.

Wat zit er in de gereedschapskist van een Technical Lead bij Novado?

Bij Novado zijn er een aantal constanten. Zo werken we vaak met .NET Core, Vue.js, SQL en JavaScript. Natuurlijk heeft een Technical Lead ook de nodige vrijheid: als een Technical Lead van onze stack wil afwijken, dan kan dat zeker. Zo lang het voorstel maar goed onderbouwd is met argumenten en door het team gesteund wordt, is er veel mogelijk.

Wat zijn de grootste uitdagingen voor een Technical Lead bij Novado?

Momenteel hebben we een plaatsje in team Connect. Vanden Broele Connect is een digitaal kennispunt voor medewerkers van besturen. Het platform bestaat al lang, maar we blijven er uiteraard constant aan sleutelen (check zeker eens onze case over UX).

De grootste uitdaging voor een Technical Lead is om een coherente (technische) visie over het platform te ontwikkelen en de vragen van klanten en gebruikers technisch te gaan vertalen in de software. Met andere woorden: de Technical Lead moet samen met het team nieuwe verwachtingen op een transparante, naadloze manier integreren in het platform.

Voelde je het kriebelen terwijl je dit interview las? Goed, dan ontmoeten we je graag! Solliciteren doe je via www.novado.be/jobs.