Maak kennis met Josefien, onze tekstenfee!

Hallo! Ik ben Josefien De Bock en sinds kort versterk ik het Novado-team om mee te werken aan de blog en social media kanalen (Linkedin, Facebook, Twitter). Onder de naam ‘Text Fairy’ fladder ik enthousiast door het leven als zelfstandig copywriter & content creator. Kort gezegd ‘schrijfster’, al blijf ik het na 7 jaar ‘in den business’ nog steeds vreemd en zelfs wat hautain vinden om mezelf zo te noemen. Een schrijver associeer ik hoofdzakelijk met bestseller-auteurs en consoorten… Ik reken mezelf vooralsnog niét tot deze categorie, al deed ik een verdienstelijke poging met mijn loopboek ‘Go Run’, mijn eerste boek-baby in 2019 🙂.

Frisse kijk & van alle markten thuis

Maar we dwalen af! Ik wou gewoon zeggen dat ik insta voor het grootste deel van de Novado-schrijfwerken hier op de website en de sociale media. Ik hoor je nu denken: ‘waarom doen die mannen dat eigenlijk niet zelf en hebben ze daar iemand extern voor nodig?’ Wel, daar zijn een aantal redenen voor!

Als freelancer ben ik een versterking voor het bedrijf en tegelijk sta ik er los van. Hierdoor heb ik een frisse kijk op Novado. De mensen van het team zijn dag in dag uit bezig met hun job. Ze hebben zoveel kennis over hun vakgebied waardoor ze soms hoofd- en bijzaken niet meer kunnen onderscheiden. Dit is een typische eigenschap voor vakmensen (dus: goed zo!) maar het kan de creatie van toegankelijke content bemoeilijken. Terwijl zij een tekst misschien nodeloos complex maken, kijk ik als freelance copywriter op een andere manier naar het bedrijf. Zo kan ik vlotte artikels uit mijn pen toveren vanuit een onbevangen blik.

It takes time

Artikels schrijven, dat neemt tijd in beslag. Net die kostbare tijd hebben de Novado-mensen vaak niét, terwijl ik met plezier teksten voor hen schrijf. Zo kunnen zij zich toespitsen op hun kerntaken in plaats van ‘tussen de soep en de patatten’ een artikel neer te pennen. Hierdoor kom ik in contact met boeiende mensen – want dat zijn ze hier allemaal, bij Novado! – die mij enthousiast en vol overgave vertellen over hun ‘métier’. Op die manier verruim ik mijn kennis en dat sluit aan bij een van mijn levensmotto’s ‘altijd blijven bijleren’. Als gevolg ben ik van alle markten thuis. Een pluspunt voor mij als zelfstandig copywriter.

Conclusie: everybody happy in dit mooie verhaal! De mensen van Novado hoeven niet te zitten zwoegen en zweten om een deftige tekst op papier te krijgen. En zelf vind ik het een eer om mee te kunnen schrijven aan het verhaal van Novado! Ik hoop dat we jou kunnen blijven inspireren en een transparante inkijk kunnen geven in Novado. En wie weet, binnenkort ook écht ontmoeten!

Uiteraard doe ik méér dan schrijven alleen. Ik ben mama van Emil (7) en ‘cat mom’ van Muffin, fervent loopster en verslaafd aan boeken. Cultuur op alle mogelijke manieren maakt me zo blij als het kleinste kind. En ik hou ervan om de wereld ontdekken, dicht bij huis én veraf.

Tot slot vroegen we aan onze general manager Bram Van Impe waarom Novado investeert in eigen content en social media kanalen:

“We doen dit zeker niet ‘omdat iedereen het doet’. Slaafs volgen wat anderen doen, zit écht niet in onze genen. Waarom dan wel? Ten eerste omdat we onze kennis intern en extern willen delen. Brugge en omgeving kunnen op dit vlak nog wat extra initiatieven gebruiken. Proficiat trouwens Stad Brugge met het ‘Brugge.inc’ initiatief: top! Onze meet-ups kunnen alvast op veel interesse rekenen. Een tweede reden om ons toe te spitsen op eigen content is omdat we klanten, sollicitanten en anderen een transparante inkijk willen geven in Novado. ‘Window dressing’ is niet meteen ons ding. Ons team aanvullen met een externe freelancer draagt bij tot die objectiviteit. Tot slot zijn we ook gewoon trots op wat we doen. De wereld mag dat ook zien! Onze West-Vlaamse bescheidenheid mogen we soms eens aan de kant zetten.”

Ook zin om net als Josefien mee te bouwen aan het Novado-verhaal? Check onze jobs!

Foto: Kelly Steenlandt Fotografie