Hitting the backspace: een terugblik naar ons eerste InnovationLab

50 deelnemers, 50 pizza’s, 50 goodiebags, 2 enthousiaste sprekers en een live demo zorgden voor een geslaagde eerste editie van InnovationLabs. En dat vraagt om een kleine terugblik.

Met een grote dosis ambitie en een gezonde portie zenuwen, kwam onze software developer Niels enkele maanden geleden bij me aankloppen. Hij vertelde me dat hij vaak naar Meetups en conferenties over software development ging en dat hij er eigenlijk van droomde om zelf eens voor een publiek te staan. Mijn marketinghart maakte een sprongetje. In no-time trommelden we ook onze software architect Jeffrey op om samen met Niels te spreken. Ons gloednieuw concept InnovationLabs werd geboren.

INNOVATIONWAT?

Aangezien West-Vlaamse software developers vaak naar Antwerpen, Brussel of Gent moeten afreizen voor talks over softwareontwikkeling en om ideeën uit te wisselen met collega’s in de sector, richtten we de Meetup groep Bruges’ Software Innovators op. Daarmee willen we software developers uit de buurt samenbrengen om ideeën uit te wisselen rond topics in softwareontwikkeling tijdens zogenaamde InnovationLabs.

De eerste editie: alles over .NET Core 3, C# 8.0, WebAssembly en Blazor

De release van .NET Core 3 en Blazor in september zorgden alvast voor genoeg input voor een eerste editie van de InnovationLabs. Al snel telde de Meetup groep meer dan 70 deelnemers en liep de aanwezigheidslijst voor het eerste InnovationLab overvol.

50 deelnemers, 50 pizza’s, 50 goodiebags, 2 enthousiaste sprekers en een live demo zorgden voor een geslaagde eerste editie.

 

De key takeaways van die avond

  • .NET Core is the future, .NET Framework blijft nog even rondhangen maar geniet toch al van z’n pensioen.
  • Nullable references zorgen voor niet-nullable reference types (en namen geven aan features is moeilijk).
  • WebAssembly geeft je (nog) niet de mogelijkheid om Javascript voorgoed uit je leven te bannen.
  • Blazor draait op open browser standaarden, dus voorbij zijn de tijden van plugins en addons die niemand wil installeren.
  • We kunnen vandaag al aan de slag met Blazor server-side, maar client-side is nog even de kat uit de boom kijken.

Onze eigen takeaway? Innoveren kan je enkel door bij te blijven, ideeën uit te wisselen en actief aan een community te bouwen. Het succes van het eerste InnovationLab toont aan dat Brugge écht zit te wachten op zo’n community. Daarom kijken wij alvast uit naar InnovationLab #2.

Hou onze LinkedIn en Meetup groep Bruges' Software Innovators in de gaten om op de hoogte te blijven van onze InnovationLabs.