Brian deed zijn stage bij Novado en vertelt wat hij ervan vond

Onlangs rondde Brian Verbanck zijn stage af bij Novado. We laten hem zelf vertellen wat hij vond van zijn stage, wat hij heeft geleerd en wat zijn toekomstplannen zijn wanneer hij binnenkort (hopelijk) afgestudeerd is als Software Engineer.

Hey Brian! Op 21 mei was je laatste stagedag bij Novado. Wat heb je hier tijdens die vier maanden allemaal gedaan?

“Tijdens mijn stage, die begon op 8 februari, maakte ik deel uit van het eGovFlow team. Het eGovFlow platform is een digitaal loket waarmee burgers van thuis uit attesten en aktes kunnen opvragen. Dit levert tijdswinst op voor zowel de inwoners als de medewerkers van een stad of gemeente. Ik hielp de andere programmeurs bij het uitwerken van nieuwe features en het oplossen van bugs. Ik mocht ook mijn advies en mening geven wanneer er keuzes moesten gemaakt worden. Mijn stagedagen waren zeer gevarieerd. Op een gemiddelde dag begon ik eerst met het werk van de anderen te bekijken en te testen. Daarna deed ik mijn eigen taken voor die dag. Elke middag was er ook een daily meeting waar elk teamlid verslag uitbracht over de stand van zaken van waar hij mee bezig was. Dat was een goede afwisseling.”

Vond je het een leuke stage?

“Ja, vooral door de vrijheid en de betrokkenheid. Ik mocht mijn taken uitvoeren en oplossen op de manier die ik zelf wilde. En tijdens meetings werd mijn mening altijd gevraagd en vaak ook gebruikt. Ik werd behandeld als een volwaardig lid van het team en mocht mee helpen om inschattingen te maken en oplossingen te bedenken. Dat gaf me veel voldoening.”

Werd je goed begeleid tijdens je stage?

“In het begin moest ik uiteraard wat wennen aan mijn takenpakket. Maar mijn stagementor, Bert Vandierendonck, heeft mij goed begeleid. Eens ik mijn basistaken goed onder de knie had, kwamen er complexere opdrachten mijn richting uit. Ook hier kon ik rekenen op de hulp van mijn collega’s, vooral van Nicolas Boxus. Doordat ik zelfstandig mocht werken en een beroep kon doen op de ervaring van de anderen, heb ik veel bijgeleerd. Ik maakte kennis met een compleet nieuwe programmeertaal vue.js en ik leerde om te werken in een team. Het was echt een boeiende stage.”

Waarom koos je voor Novado als stagebedrijf?

“Dat kwam eerder toevallig. Ik kwam bij Novado terecht omdat het een van de weinige bedrijven was waar er nog een stageplek vrij was. Ik ging praten met Project Manager Olivier Casteleyn. Ik had daarvoor al een paar gesprekken gehad met andere mogelijke stagebedrijven. Die probeerden mij altijd te ‘lokken’ met vlotte verkoopspraatjes. Er was zelfs één bedrijf dat zeer ‘hard to get’ speelde. Bij Olivier was dat totaal niet het geval. Het was een aangenaam gesprek en ik voelde me er meteen heel goed bij. Ik heb de dag zelf nog beslist om hier mijn stage te doen. Die leuke werksfeer en team spirit ondervond ik al snel zelf aan den lijve tijdens mijn eerste stagedagen. Dat maakt het leuk om hier te werken, extra motiverend.”

Heb je speciale herinneringen aan je stage?

“Iets wat ik niet snel ga vergeten is een anekdote van tijdens de meetings. Door corona verliepen die allemaal online, via Teams. Hier hoor je soms wat achtergrondgeluiden. Bij mijn collega Tijs Raes is dat zijn hond. Die begint soms, op de meest onverwachte momenten, ontzettend luid te blaffen. Dat zorgde altijd voor de nodige hilariteit in de meetings. Een zeer leuk moment was ook de afsluitende lunch met het eGovFlow team, waar ik tijdens mijn stage deel van uitmaakte. Ik had mijn teamgenoten door corona eigenlijk nog nooit in levenden lijve gezien want alles verliep volledig van thuis. Om het einde van mijn stage te ‘vieren’, organiseerden we een lunch buiten met het ganse team. Ik maakte mijn – al zeg ik het zelf – legendarische chili chicken, iedereen vond het superlekker. Bert zorgde voor de nodige drankjes en Nicolas verwende ons met een heerlijk dessertje. Merci collega’s, dat deed echt deugd! En ik kijk al uit naar de volgende keer, hopelijk dan met wat zon erbij. Want ik kom binnenkort terug, als jobstudent in de zomer!”

Wat zijn je toekomstplannen na je vakantiejob?

“Ik ben volop bezig om mijn bachelorproef af te werken zodat ik kan afstuderen en mijn diploma haal als Software Engineer. Na de zomervakantie en mijn vakantiejob begin ik dan opnieuw te studeren, namelijk voor mijn toelatingsproef aan de KU Leuven. Daar wil ik graag nog een bijkomende master in de Toegepaste Informatica volgen. Zo kan ik mijn kennis nog verbreden en mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten.”

Bedankt voor je inzet en enthousiasme, Brian! We zien je binnenkort heel graag terug als jobstudent!

Ook op zoek naar een boeiende stage of vakantiejob? Wij zijn altijd op zoek naar leergierige stagiairs. Check onze vacatures!