Bij Novado is er geen sprake van een ‘seven year itch’

Men zegt vaak dat er na 7 ‘vette jaren’ meestal 7 ‘magere jaren’ komen. Deze Novadisten bewijzen het tegendeel: na 7 jaar vol werkplezier wordt het nóg beter! Die zogenaamde ‘7 year itch’ kennen ze hier eigenlijk niet… We laten 8 ‘anciens’ zelf vertellen waarom ze zo graag bij Novado werken.

Ann Mistiaen, Analyst

— sinds april 2013

“Ik zit in een ‘cruciale fase’ want tot nu toe werkte ik nooit langer dan 7 jaar voor hetzelfde bedrijf. Bij Novado zal het in april 8 jaar zijn, dat wil dus iets zeggen! Ik werk hier graag omdat ik niet louter als ‘de werknemer’ wordt beschouwd maar als een unieke persoon. We worden aangemoedigd om onze mening, ideeën en gevoelens te uiten en krijgen veel vrijheid en flexibiliteit om zelf zaken aan te pakken of te organiseren. De sfeer in de groep is ook superleuk. Dat heb ik echt gemist het voorbije jaar door de coronacrisis!”

Kevin Van Haecke, Technical lead

— sinds november 2004

“Van die gevreesde 7 magere jaren heb ik eerlijk gezegd niks gemerkt… Ik heb intussen al 16 jaar achter de rug bij Novado! De leuke sfeer onder collega’s, veel flexibiliteit in het werkschema, voldoende ruimte voor innovatie, de vele jaarlijkse geschenkjes en feestjes… Het zijn allemaal zaken waardoor ik hier zo graag werk. Toen ik nog instond voor systeembeheer, was er eens een stroomstoring. Ik ging zo snel mogelijk naar het ‘serverkot’ om de schade te beperken. Maar op het moment dat ik de deur opende, ontplofte er een stroomadapter met een steekvlam als gevolg. Een stuk van de adapter vloog op de grond, in die tijd nog met vast tapijt. Het enige wat ik kon bedenken, was mijn voet erop zetten om te zorgen dat er geen brand ontstond. Gelukkig werkte dat en bleef de schade al bij al beperkt tot een kleine roetplek op de grond. Kwestie van mijn sporen na te laten in het bedrijf hé!”

Pieter Daveloose, UX/UI Designer

— sinds september 2008

“Ik ben de tel een beetje kwijt van hoe lang ik al bij Novado werk. Als je iets graag doet, sta je er niet bij stil hoe lang je er al mee bezig bent hé. Werken bij Novado, dat is werken aan uitdagende projecten op maat van de klant. Een boeiend aspect aan mijn job als designer is dat ik rechtstreeks in contact kom met klanten. Naast de projectgerelateerde uitdagingen maken we veel plezier. Nu we allemaal van thuis werken, besef ik eens te meer hoeveel leuke dingen we samen deden met de collega’s. Ik kan ze niet meer op 1 hand tellen: karting, highland games, indoor ski, kerstmarkten, after-work drinks, survival run, legendarische weekends… Als werknemer kan ik Novado alleen maar aanbevelen want je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en te groeien volgens je eigen skills en tempo. Beslissingen worden in groep genomen én gedragen en van hiërarchie is weinig te merken.”

Murielle Bascour, Office Manager

— sinds april 2012

“Waarom ik zo graag bij Novado werk? Daar zitten de toffe bedrijfscultuur en de losse werksfeer zeker voor iets tussen! Er is hier geen strikte hiërarchie tussen het management en de medewerkers. Iedereen wordt aangemoedigd om mee te denken en met eigen ideeën en voorstellen op de proppen te komen. Er is veel ruimte voor persoonlijke groei. Ik voel mij echt betrokken en een deel van het team, ondanks het feit dat ik ‘maar’ insta voor administratie en facturatie. En last but not least: ik heb supertoffe collega’s, die ik voor geen geld ter wereld zou willen missen!”

Matthias Vandaele, Developer

— sinds januari 2014

“Wat ik super vind bij Novado, is dat er weinig tot geen bureaucratie is. Alles is bespreekbaar en iedereen krijgt de kans om mee te denken en om gehoord te worden als hij of zij dat wil. We worden gemotiveerd om ownership te nemen en als we onze eigen ‘touch’ aanbrengen in projecten, krijgen we veel appreciatie in ruil. In combinatie met top collega’s, flexibele werkuren en veel begrip voor onvoorziene omstandigheden zoals doktersafspraken, zorgt dit ervoor dat niet alleen ik maar veel mensen bij Novado hier zo graag werken!”

Bert Vandierendonck, Developer

— sinds september 2012

“Toffe collega’s en uitdagend werk dat mij veel voldoening geeft: dat zijn voor mij de belangrijkste redenen waarom ik hier zo graag werk. Ik heb het gevoel dat mijn werk nuttig is. We zijn niet de grote wereldverbeteraars, maar we maken voor onze klanten het leven toch een beetje makkelijker. En alle beetjes helpen! Ik hou ook van de vele activiteiten die – voor corona –naast het werk georganiseerd worden: de kerstkwis, karting, een teambuilding … Zeker de LAN-parties zijn altijd sfeervol, als de opmerkingen over het spel heen en weer vliegen. In 2020 heb ik de traditionele kerstdrink echt gemist. Normaalgezien is dat hét moment om te verbroederen met de collega’s van onze zusterbedrijven, wat altijd heel leuk is. Elk jaar komt de Sint hier ook langs met heel wat lekkers. Het doet mij denken aan mijn scoutsjaren!”

Olivier Casteleyn, Project Manager

— sinds februari 2003

“In oktober 2020 werkte ik 18 jaar bij Novado. Ik heb dus al tweemaal de ‘itch’ overleefd! Er zijn veel redenen waarom ik elke dag met plezier kom werken. Er is constant evolutie. Toen ik startte, waren we met 4. Ondertussen met meer dan 25! Ik heb al verschillende functies gedaan en veel opleidingen en bijscholingen mogen volgen. Zo blijf ik ‘mee’ met onze sector en dat komt het bedrijf én onze klanten ten goede. Uiteraard zijn er ook de leuke collega’s en we doen heel wat naast het werk. Zo was er een paar keer de ‘Vanden Broele voetbalcup’ tussen de 4 bedrijven van de groep. Novado organiseerde dit maar sinds we zelf wonnen, hebben we het niet meer op poten gezet. Zo zijn we nog steeds regerend kampioen! Ik woon in Sint-Laureins. Tot een paar jaar geleden was de verbinding naar mijn werk niet zo vlot. Maar sinds de aanleg van de A11 heb ik praktisch een snelweg van thuis tot aan het werk. Ik grap vaak dat ze die speciaal voor mij aangelegd hebben, om vlot op mijn werk te geraken.”

Andy Tempelaere, Developer

— sinds januari 2012

“Bij Novado werken is leuk omdat het een innovatief bedrijf is. We ontwikkelen applicaties voor boeiende klanten. We zetten meestal in op de recenste frameworks en ontwikkelmethodes, waardoor het nooit eentonig wordt. Als ontwikkelaar krijg ik inspraak tijdens het volledige development proces en dat apprecieer ik enorm. Dat Novado flexibel is inzake work-life balans moet ik wellicht niet meer uitleggen, dat hebben mijn collega’s vast al gedaan voor mij! De kerstquiz en de zomerbarbecue zijn altijd leuke activiteiten waar we met z’n allen naar uitkijken. Hopelijk kunnen ze dit jaar opnieuw doorgaan zoals anders!”

Chloë De Vreese, HR manager

"Al die mooie reacties, daar kan je alleen maar blij van worden. Woorden als 'inspraak', 'autonomie', 'investeren in groei', 'waardering krijgen', 'variatie in het werk' en 'goeie work-life balans' zijn een perfecte uiting van onze visie en onze waarden op vlak van werken met mensen. We appreciëren echt het engagement dat deze toppers dagelijks aan de dag brengen. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn, we botsen vaak op obstakels. Maar elke keer zoeken we samen naar oplossingen. En dat is onze sterkte."