ACM/IDM: snel en veilig toegang tot data

Al meer dan 20 jaar rekent de Vlaamse overheid op ons als betrouwbare partner om onder andere data efficiënt te beheren en te ontsluiten. Met een sterk 5-star open data systeem brengen we bijvoorbeeld wekelijks 10 000 gebruikers van codex.vlaanderen.be razendsnel bij wetgeving uit het Belgisch staatsblad. Onze honger naar efficiëntie zorgt ervoor dat we de applicatie voortdurend willen verbeteren. De nieuwste ontwikkeling die we deden voor de Vlaamse Codex? Een koppeling met ACM/IDM.

ACM/IDM

Met het Toegangs- (ACM) en Gebruikersbeheer (IDM) van de Vlaamse overheid kan je je toepassingen naadloos integreren met die van de Vlaamse overheid. Waar er vroeger een VPN nodig was om toegang te krijgen tot data en om teksten te beheren, kunnen onze klanten nu vlot en efficiënt inloggen via de erkende Vlaamse authenticatiemethoden zoals eID en Itsme.

Meerwaarde

Naast een verhoogde efficiëntie, verloopt het toegangsbeheer met deze koppeling nu ook veel veiliger. Persoonsgegevens zijn nu nóg beter beschermd. Bovendien is het inlogscherm nu heel herkenbaar voor gebruikers: je ziet meteen dat je in een veilige omgeving terechtkomt.

Door de koppeling van de Vlaamse Codex met het toegangsbeheer van de Vlaamse overheid (ADM/IDM) hebben we nu een snelle, eenvoudige en betrouwbare toegang tot het beheer onze databank.
Christel Van Keer, Adviseur bij de Vlaamse Overheid