Data management bij lokale overheden: 1957 versus 2020

Kort en bondig

Al jarenlang is Vanden Broele Group een betrouwbare kennispartner voor lokale overheden. In 1957 hoofdzakelijk op papier, anno 2020 bijna volledig digitaal door de toepassingen die Novado ontwikkelt.

De challenges

Elke tijd brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee, maar de vraag van de lokale overheden bleef door de jaren heen dezelfde: maak onze aktes toegankelijk, uitwisselbaar en gemakkelijk te raadplegen;

Onze aanpak

63 jaar geleden ging Vanden Broele Group die challenge aan door alle boeken van de burgerlijke stand in te binden en te digitaliseren op microfilm. Vandaag gaan we die challenge te lijf met software, een slimme zoekfunctie, een gebruiksvriendelijke interface en sterke API’s op maat van besturen.

Een voorbeeld? Ons platform ScanSearch Online maakt publieke aktes (ouder dan 100 jaar) en andere historische datatypes zoals oorlogsplakkaten en overlijdensberichten gemakkelijk beschikbaar voor burgers en medewerkers van de burgerlijke stand. Onlangs bouwden we zelfs nog een ScanSearch Online API in .NET Core voor de site van Erfgoed Brugge.

Meer recente (en dus private) aktes maken we vlot beschikbaar voor burgers en ambtenaren via ons webloket eGovFlow en de vlotte koppeling met DABS, een gloednieuwe databank van de overheid waarnaar we vorig jaar succesvol 3 736 507 akten migreerden vanuit onze platformen.

Resultaten

We zijn geen datapartner voor even, maar voor een heel leven. Vanden Broele Group en Novado evolueren constant met klanten mee. Met software die exact doet wat je wil dat het doet.